Me ollaan Ilmastosankareita kaikki!

Millainen Ilmastosankari sinä olet? Tee alla oleva testi ja osallistu arvontaan!

Millainen ilmastosankari sinä olet?

Valitse sopivin vastausvaihtoehto.

Lähde mukaan Ilmastosankarin matkaan!

Ilmastosankarin matkassa -uutiskirje tarjoaa ajankohtaisia ja paikallisia vinkkejä arjen ilmastotekoihin. Uutiskirje ilmestyy kolmen viikon välein syksyn ajan. Tervetuloa mukaan Ilmastosankarin matkaan!

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan yli 50 palkintoa!

Palkintoja arvotaan kuukausittain – mitä nopeammin osallistut arvontaan, sitä useammassa arvonnassa olet mukana! Arvonta-ajankohdat ovat 1.10.2020, 2.11.2020 ja 1.12.2020. Kun osallistut arvontaan testin tulossivulla, olet mukana kaikissa seuraavissa arvonnoissa. Pääpalkinnon arvonta suoritetaan 1.12.2020.

Pääpalkintona kaupunkipyörä!

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan huippulaatuinen kotimainen Pelagon kaupunkipyörä. Voittaja saa valita palkinnoksi joko Pelagon Airisto Street tai Hanko Street -mallin. Pyörä toimitetaan voittajalle keväällä 2021. Yhteistyössä Pyöräkauppa Keskiö ja Pelago.

2 kpl Pyöränhuolto-lahjakortteja (á 85 €)

Nämä lahjakortit arvotaan 1.10.2020 mennessä yhteystietonsa jättäneiden kesken!

Lahjakortit tarjoaa tamperelainen Pyöräkauppa Keskiö. Yhden lahjakortin arvo on 85 € ja se on voimassa 31.3.2021 saakka. Pyörän perushuolto sisältää kevytpesun, yleiset kiristykset, vanteiden rihtauksen, vaihteiden säädön, jarrujen säädön ja laakereiden kireyden tarkistuksen.

20 kpl Museokeskus Vapriikin lahjakortteja

Nämä palkinnot arvotaan 1.10.2020 mennessä yhteystietonsa jättäneiden kesken!

Lahjakortit tarjoaa Museokeskus Vapriikki. Yhden lahjakortin arvo on 13 euroa. Sillä pääsee kaikkiin Vapriikin näyttelyihin – tällä hetkellä Vapriikissa on 8 pysyvää ja 6 vaihtuvaa näyttelyä.

5 kpl Ruohonjuuren 20 euron arvoisia lahjakortteja!

Nämä palkinnot arvotaan 1.11.2020 mennessä yhteystietonsa jättäneiden kesken! Kaikki aiemmassa arvonnassa mukana olleet ovat automaattisesti mukana myös tässä arvonnassa.

3 kpl Nysse-lahjakortteja (á 15 €)

Nämä palkinnot arvotaan 30.11.2020 mennessä yhteystietonsa jättäneiden kesken! Kaikki aiemmassa arvonnassa mukana olleet ovat automaattisesti mukana myös tässä arvonnassa.

Lahjakortilla voi ladata bussilippua Nella Nettilatauspalvelussa (arvo 15 euroa). Lahjakortit tarjoaa Tampereen seudun joukkoliikenne.

20 kpl Tampereen taidemuseon lahjakortteja

Nämä lahjakortit arvotaan 30.11.2020 mennessä yhteystietonsa jättäneiden kesken! Kaikki aiemmissa arvonnassa mukana olleet ovat automaattisesti mukana myös tässä arvonnassa!

Lahjakortit tarjoaa Tampereen taidemuseo. Lahjakortin arvo on 11 euroa ja sillä pääsee katsomaan meneillään olevia näyttelyitä.

Ilmastosankarin tapahtumavinkit:

Syyskuu 2020

Missä: Useita eri sijainteja

Milloin: 5.9.2020 klo 10.00 alkaen

 

Perinteisesti keväällä järjestettävä Kirkkopyöräily poljetaan tänä vuonna 5. syyskuuta klo 10 alkaen. Tapahtuma on osa Tampereen Pyöräilyviikkoa 5.–13.9.2020. Kirkkopyöräilyssä poljetaan Pyhäjärven ympäri pysähdellen reitin varrella mm. kirkkoetapeilla. Lähtöpisteitä on kolme: Tampereen keskustorin vanha kirkko, Pirkkalan Kirkkoveräjän seurakuntatalo ja Nokian kirkko. Lue lisää Tampereen seurakuntien verkkosivulta.

Tapahtuma Facebookissa.

Missä: Useita eri sijainteja

Milloin: 5.–13.9.2020

 

Tampereen pyöräilyviikon aikana on tarjolla mm. erilaisia pyöräretkiä ja lenkkejä, kiinnostavia luentoja, sekä taidepyöräilyä. Tutustu tarkemmin Tampereen Pyöräilyviikon nettisivuilla.

Missä: Tammelantori

Milloin: 7.9.2020 klo 16.00–20.00

 

Ympäristötorilla eri yritykset ja järjestöt esittelevät ympäristötoimintaansa. Ohjelmassa muun muassa Ekokumppaneiden Tavaranvaihtotori teemalla ”Tuo tullessas – vie mennessäs”.

Tapahtuma Facebookissa

Missä: Valtakunnallinen teemaviikko, ei sijaintia

Milloin: 7.–13.9.2020

 

Ruoka on liian hyvä ja tärkeä asia hukattavaksi. Hävikkiviikko haluaa nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. Lue lisää ruokahävikin vähentämisestä Hävikkiviikon verkkosivuilta.

Missä: Etätoteutus

Milloin: 9.9.2020 klo 15.30–18.00 (Tilaisuus järjestetään Tampereen Yliopiston Johtajuussymposiumin yhteydessä)

 

Tampereen kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Se tarkoittaa sitä, että vähintään 80 % päästöistä vähennetään ja loput kompensoidaan soveltuvin tavoin. Päästöillä tarkoitetaan Tampereen kaupungin alueella syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä. Iso osa päästöistä syntyy yksityisten yritysten, yhteisöjen ja asukkaiden toiminnasta. Siksi Tampereen kaupungin ilmastotavoitteiden toteutusohjelma Kestävä Tampere 2030 käynnistää yrityksille ja yhteisöille suunnatun Tampereen seudun ilmastokumppanuustoiminnan.

Lue lisää tapahtumasta Business Tampereen sivulta ja ilmoittaudu mukaan täältä.

Missä: Tallipiha (Kuninkaankatu 4)

Milloin: 12.9.2020 klo 11.00–16.00

 

Laadukkaita käsitöitä, syksyisiä herkkuja, vierailevia kädentaitajia myymässä tuotteitaan ja herkkuja. Voit myös kokeilla luonnonkosmetiikan valmistusta.

Missä: Useita sijainteja

Milloin: 12.9.2020

 

Lähiruokasafari kutsuu pirkanmaalaisia löytämään lähiruuan sen alkulähteet sekä tutustumaan tiloihin ja tuottajiin. Safarin kohteet voivat olla esimerkiksi tiloja, tilamyymälöitä, lähiruokaravintoloita tai pop-up toritapahtumia. Ideana on, että kohteessa tuotetaan, valmistetaan tai myydään rehellisiä, kotimaisista raaka-aineista tehtyjä tuotteita. Tapahtumaan osallistuvat kohteet ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa Visit Pirkanmaan sivulla.

Tapahtuma Facebookissa.

Missä: Useita eri sijainteja

Milloin: 14.–20.9.2020

 

Vesivisioviikon tarkoituksena on osallistaa ja aktivoida eri toimijoita, kansalaista järjestöihin ja virkamiehistä yritystoimijoihin Vesivisio 2050 -hengessä. Vesivisioviikolla jokaisena päivänä on oma päiväteema, kuten virkistys ja hyvinvointi tai eliöiden elinympäristö. Tutustu teemaviikon ohjelmaan Vesivisioviikon verkkosivuilta

Missä: G Livelab Tampere (Puutarhakatu 1), tilaisuus streamataan livenä Ekokumppanien Facebook-sivulla

Milloin: 15.9.2020 | Ovet klo 17.00 | Showtime klo 18.00

 

EkoLive on Ekokumppanien tammikuussa 2020 lanseeraama keskustelutilaisuuksien sarja, joissa keskustellaan ajankohtaisista, oikeasti tärkeistä aiheista asiantuntijoiden ja yleisön kesken. Syyskuun EkoLiven aiheena on ”Retkeily elämäntapana – miten minusta tuli retkeilijä?”. Lue lisää ja tutustu teemablogiin EkoLiven verkkosivuilla.

Tapahtuma Facebookissa

Missä: Teemaviikko, useita eri sijainteja

Milloin: 16.–22.9.2020

 

Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Pysy kuulolla, tapahtumatiedot tarkentuvat lähiaikoina.

Missä: Teemaviikko, useita eri sijainteja

Milloin: 20.–26.9.2020

 

Viikon aikana tuodaan näkyväksi kestävän kehityksen tavoitteita Euroopassa. Lue lisää teemaviikosta Euroopan kestävän kehityksen viikon englanninkielisiltä verkkosivuilta.

Missä: Teemapäivä

Milloin: 21.9.2020

 

Kansainvälisen Nollapäästöpäivän 21.9. tavoitteena on antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisten polttoaineiden käytöstä, kiinnittää huomiota omien valintojemme aiheuttamiin ilmastovaikutuksiin ja herätellä tekemään kestävämpiä kulutusvalintoja.

Lokakuu 2020

Missä: Teemaviikko, verkkokampanja

Milloin: 5.–11.10.2020

 

Tänä vuonna Energiansäästöviikolla etsitään energiasyöppöjä. Energiasyöpöt napsivat huomaamattomasti ison siivun energiakakusta ja tekevät salakavalasti suuren laskun niin ympäristölle kuin kukkarolle. Lymyileekö sinunkin työpaikallasi, koulussa tai kodissa sellainen? Ruokitko tietämättäsi energiasyöppöä? Nyt on aika napata energiasyöpöt! Osallistu mukaan Energiansäästöviikkoon ja lähde syöppöjahtiin! Lue lisää Energiansäästöviikon verkkosivuilta

Missä: G Livelab Tampere & livelähetys Ekokumppanien Facebook-sivulla

Milloin: 6.10.2020 klo 18.00–19.30

 

Mitkä ovat vaikuttavimmat ratkaisut kotona ja yhteiskunnassa? Voiko ilmastokriisin kääntää voitoksi kokoaan suuremmassa Suomessa? EkoLive-illan alustajana on tietokirjailija Tuomas Vanhanen. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Tampereen Sähkölaitoksen kanssa. Lue lisää EkoLiven Facebook Tapahtumasta.

Missä: Teemaviikko

Milloin: 19.–25.10.2020

 

Reilun kaupan viikon tarkoituksena on muistuttaa kaikkia suomalaisia Reilun kaupasta ja siitä, miten kukin meistä voi omilla ostosvalinnoillaan vaikuttaa. Lue lisää jokavuotisesta Reilun kaupan viikosta Reilun kaupan verkkosivuilta.

Marraskuu 2020

Missä: Teemaviikko

Milloin: 23.–29.11.2020

 

Euroopan jätteen vähentämisen viikko on Euroopan yhteinen tempaus materiaalitehokkuuden, kiertotalouden ja luonnonvaroja säästävän arjen puolesta.

Missä: G Livelab Tampere & livelähetys Ekokumppanien Facebookissa

Milloin: 24.11.2020 klo 18.00–19.30

 

Marraskuun EkoLiven teema tarkentuu myöhemmin. Ajankohta kannattaa merkata jo kalenteriin!

 

ekolive.fi

Missä: Sampolan Iso sali (Sammonkatu 2)

Milloin: 27.11.2020 klo 18.00–20.00

 

Tule kuulemaan, mitä mieltä tämänkertaiset esiintyjät ovat kuluttamisesta ja nykyisestä elämänmenosta. Esiintyjät ja Facebook-tapahtuma julkaistaan syyskuussa. Lue lisää tapahtumasta Sampolan verkkosivuilta.

Kestävä Tampere 2030

Tampereen kaupunki aikoo olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Tavoite on kunnianhimoinen, sillä aikaa on vain 10 vuotta. Päästöjä on vähennettävä ainakin 80 prosenttia ja loput päästöistä on kompensoitava muun muassa lisäämällä hiiltä sitovia nieluja, kuten metsiä ja viheralueita. Eniten päästöihin vaikuttavat kaupunkilaisten liikkumis- ja ruokailutottumukset sekä rakennusten lämmitys ja energiankulutus. Näihin jokainen voi vaikuttaa. Pienikin ilmastoteko on ilmastosankaruutta!

Tutustu tamperelaisten omaan ilmasto-oppaaseen alla olevasta linkistä.

2021 © Ekokumppanit Oy